29 października 2013

Pieczony comber z królika w przyprawach

 Szybki sposób na aromatycznego królika w przyprawach. Nasze zadanie ogranicza się do przygotowania marynaty co nie zajmie więcej niż 5 minut. Później wystarczy poczekać na efekty.


Składniki:
  • Comber z królika
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1  łyżka sosu sojowego
  • Pół łyżeczki kolendry
  • Pół łyżeczki kminu rzymskiego
  • Szczypta chili
  • 2 łyżeczki musztardy
  • Płaska łyżeczka papryki słodkiej
Wszystkie składniki wymieszać ze sobą na marynatę i wetrzeć ją w królika. Następnie piec w rękawie do pieczenia około 75 minut, w temperaturze 180 stopni (góra-dół). Oczywiście można królika natrzeć wcześniej i zostawić w lodówce, żeby przeszedł przyprawami. Można podawać z dowolnymi dodatkami, w tym wydaniu z kaszą jęczmienną.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz