10 lutego 2012

Wrapsy śniadaniowe

Wszystkie użyte składniki można spokojnie podać osobno lub wykorzystać do zrobienia kanapek. Ale zawinięte w naleśnikowe wrapsy – wiele szybsze w przygotowaniu niż tortille – stają się śniadaniem innym niż wszystkie.


Składniki na naleśniki:
·         150 g mąki
·         2 jajka
·         250 ml mleka
·         szczypta soli
·         około pół szklanki wody
·         2 – 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego

Podane składniki zmiksować na nie zbyt gęste ciasto, konsystencja musi być tak płynna, żeby łatwo rozprowadzić ciasto na patelni. Smażyć cienkie naleśniki, do wyczerpania ciasta.

Dodatki na każdego wrapsa:
·         1 jajko
·         2 plasterki pomidora
·         2 plasterki ogórka
·         Listek sałaty
·         Plasterek szynki
·         Plasterek sera

Usmażyć jajko sadzone. Na każdym naleśniku układać liść sałaty, jajko, pomidor, ogórek, pokrojoną w paski szynkę i ser. Zapiec w opiekaczu.

Sos:
·         2 łyżki majonezu
·         2 łyżki jogurtu naturalnego
·         Łyżeczka musztardy
·         Łyżeczka chrzanu

Opieczone wrapsy podawać od razu z sosem.

Smacznego!

7 komentarzy:

  1. Bardzo apetyczne. Muszę spróbować :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. ja też chętnie zrobię któregoś dnia Facetowi na kolację ;) ucieszy się!

      Usuń
  2. Bardzo lubię wszelkie wrapy, świetnie się sprawdzają. Te są bardzo apetyczne:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Świetnie wyglądają. Chyba spróbuję takie zrobić na jutrzejsze śniadanie :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Niesamowite, co można zrobić z ciasta naleśnikowego! To trzeba koniecznie spróbować.

    OdpowiedzUsuń