4 grudnia 2011

Francuskie ciasteczka z jabłkami, orzechami i białą czekoladą


Ciasto francuskie daje mnóstwo możliwości do stworzenia wspaniałych słodkości, tym razem małe ciasteczka. Propozycja na szybką przekąskę do popołudniowej kawy. Proste, szybkie i pyszne. 


Składniki:
·         Opakowanie ciasta francuskiego
·         Jabłko
·         Kilka orzechów włoskich
·         Kilka kostek białej czekolady
·         Mleko


Ciasto francuskie rozwinąć, wycinać kwadraty o boku 3 – 4 cm. Jabłka obrać, pokroić w drobną kostkę, orzechy posiekać, czekoladę pokroić w kostkę. Na każdym kwadracie układać po kilka kawałków jabłka, orzechów i czekolady. Przykrywać drugim kwadratem, zlepić brzegi, a wierzch posmarować odrobiną mleka. Piec w temperaturze 200 stopni, aż ciastka się zrumienią.

Smacznego!

3 komentarze:

  1. Lubię takie szybkie słodkości. :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo lubię ciasto francuskie w każdej wersji. W takiej wersji musi smakować :)

    Serdecznie zapraszam:
    www.amatorskiegotowanie.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam takie prostotki :-)

    OdpowiedzUsuń