13 września 2011

Tarta z pomidorkami koktajlowymi

Zrobiłam taką tartę jako przekąskę. Pyszne, chrupiące, pachnące bazylią i rozmarynem małe co nieco :)


Składniki:
·         Opakowanie ciasta francuskiego
·         Pół kilograma pomidorków koktajlowych
·         Pół słoiczka oliwek
·         Łyżka oliwy
·         Kilka listków bazylii
·         Szczypta rozmarynu

Pomidorki i oliwki rozłożyć na cieście, posypać ziołami i skropić oliwą. Ja przycięłam brzegi tak, żeby tarta była okrągła. Ułożyć na blasze i piec około 15 – 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni. Od razu podawać.


Smacznego!

5 komentarzy:

  1. Piękna tarta, czy mogę poprosić o jeden kawałek na śniadanie? :P

    OdpowiedzUsuń
  2. bardzo smaczna i sycąca

    OdpowiedzUsuń
  3. Kilka składników, nieco wysiłku...i można zrobić coś tak pysznego. Świetna tarta! :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Bardzo dobre, a jakie łatwe w przygotowaniu. Polecam!

    OdpowiedzUsuń
  5. szybkie i proste w przygotowaniu, a do tego bardzo smaczne;) Świetny pomysł

    pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń