8 września 2011

Ciastka francuskie z bitą śmietaną i malinami

Szybki i łatwy do przygotowania deser, równie szybko i łatwo znika z talerza. Podsuwam przepis jako inspirację i zachęcam do eksperymentowania z dodatkami. 

Składniki:
·         Opakowanie ciasta francuskiego
·         250 ml śmietany 36%
·         Maliny
·         50 g cukru
·         Białko


Ciasto francuskie pokroić na trójkąty, posmarować białkiem, piec około 10-15 minut w temperaturze 250 stopni. Śmietanę ubić, pod koniec ubijania dodać cukier i ubijać jeszcze przez około minutę. Wystudzone trójkąty przekroić delikatnie na pół, nałożyć po łyżeczce bitej śmietany i owoce, przykryć drugą połową ciastka.

Smacznego!

4 komentarze:

  1. Wow, obłędnie wyglądają. Połączenie kruchego ciasta francuskiego i kremowej śmietanki musi być cudowne!

    OdpowiedzUsuń
  2. świetnie się prezentują :)

    OdpowiedzUsuń
  3. łatwy prosty i smaczny, niebo w gębie

    OdpowiedzUsuń
  4. Pyszne, pyszne,pyszne!!!

    OdpowiedzUsuń